Bijwerven panelleden

Voor de bibliotheken die niet op het gewenste aantal van 500 panelleden zijn uitgekomen is het mogelijk om bij te werven. Hierbij worden niet door het onderzoeksbureau uitnodigingen verstuurd per e-mail, maar kunnen mensen zichzelf ook inschrijven via de BiebPanel website.

 

Inzet bibliotheek

Bij deze manier van werven is de bibliotheek zelf verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van de werving. Het doel van de werving is geïnteresseerden naar de inschrijfpagina op de BiebPanel-website te loodsen. Hier kunnen verschillende middelen voor ingezet worden:

1. Zet een nieuwsbericht op je website om mensen te enthousiastmeren voor deelname en een link naar de aanmeldpagina.

2. Plaats deze oproep ook in je digitale nieuwsbrief

3. Attendeer mensen op de mogelijkheid om zich aan te melden voor het panel bij de balie dmv de BiebPanelflyser (zie hieronder).

4. Attendeer nieuwe leden op de mogelijkheid om lid te worden van het panel bij aanmelding.

5. Plaats een oproep onder de reserveringsmail

6. Plaats een oproep op de bon die leden krijgen bij een uitlening

 

We adviseren om 1 t/m 4 in ieder geval in te zetten. Verwijs hierbij naar de website van BiebPanel.

 

Let op! Alleen bibliotheken die het gewenste aantal van 500 nog niet hebben bereikt kunnen deze manier van werving gebruiken.

 

Wervingsflyer

Om de werving aan de balie te ondersteunen kan je gebruik maken van de BiebPanel flyer. Het is een A5-flyer en past daardoor in de meeste folderhouders. Baliepersoneel kan deze folder gebruiken om mensen erop te attenderen en eventueel meteen het mailadres van de persoon te noteren. 

 

Tips voor het verzamelen van e-mailadressen